Services

 

Was de apotheek vroeger slechts een verstrekker van geneesmiddelen, tegenwoordig is die verstrekking slechts één van de vele werkzaamheden. Centraal Apotheek Zwijndrecht is een onafhankelijke informatiebron voor patiënten en artsen over geneesmiddelen, zelfzorgproducten en verbandmiddelen. U kunt bij ons terecht met individuele vragen, maar ook voor folders of andere instructiehulpmiddelen.

Servicedagen bloedglucosemeting
Diabetes mellitus komt helaas steeds vaker voor. Het is één van de grote bedreigingen voor de volksgezondheid in de toekomst. Het is belangrijk om aandoeningen die veel ongemak
kunnen veroorzaken zo vroeg mogelijk op te sporen.

In de week van 30 oktober tot en met 3 november 2017 wordt er gecollecteerd voor het Diabetesfonds. Voor ons reden om in de apotheek ook extra aandacht te besteden aan diabetes.
Tijdens de collecteweek kunt u gratis uw bloedsuikerwaarde laten meten in onze apotheek. U kunt hiervoor van maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november (bij voorkeur 's ochtends
tussen 09.00 uur en 12.00 uur) bij ons terecht. Als er veel cliënten van deze service gebruik willen maken, kan het voorkomen dat u even moet wachten voor u aan de beurt bent. Wij vragen
hiervoor uw begrip.

Servicedagen Cholesterol
Een gezonde leefstijl (gezond eten, voldoende bewegen, niet roken) kan de kans op hart- en vaatziekten verkleinen of voorkomen.

Een verhoogd cholesterol is op zich geen ziekte en het geeft geen klachten. Toch is het belangrijk er goed op te letten. Het ‘slechte’ (LDL) cholesterol bindt zich namelijk gemakkelijk aan de wanden van de bloedvaten. De vaten kunnen hierdoor dichtslibben. Hierdoor kunnen belangrijke organen als hart en hersenen minder zuurstof krijgen. Wanneer een bloedvat helemaal dichtslibt kan (gelukkig gebeurt dit niet bij iedereen) een hartaanval of een herseninfarct ontstaan.

In week 11, 12 en 13 bieden wij belangstellenden die ervoor in aanmerking komen op woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend bij ons in de apotheek een gratis cholesterolmeting aan.

Aanmelden voor de meting gaat als volgt: U gaat naar www.nationalecholesteroltest.nl. U beantwoordt een aantal vragen. D.m.v. uw antwoorden wordt bepaald of u voor een meting in aanmerking komt. Vervolgens kunt u via de website een afspraak maken.

Gebruikt u al cholesterolmedicatie en heeft u vragen? U kunt altijd bij ons langskomen of een afspraak met één van onze apothekers maken.

Bezorgservice
Laat uw gezondheid (tijdelijk) te wensen over? Hebt u daarbij speciale geneesmiddelen nodig? En kunt u niet zonder specifieke hulp- en verbandmiddelen? Service Apotheek staat ook in moeilijke periodes graag voor u klaar! Met de Service Apotheek Thuiszorg garanderen wij dat u uw genees- en/of hulpmiddelen op maat en tijdig krijgt geleverd en bieden wij u bovendien een optimale begeleiding. Uw gezondheid is onze drijfveer. Waar nodig zoeken wij in samenspraak met andere zorgverleners naar goede oplossingen voor specifieke problemen.

Bezorgtijden:
Op werkdagen tussen 15:00 en 20:00 uur. 

Wilt u gebruikmaken van thuisbezorging van uw genees- en/of hulpmiddelen?
Neem dan contact met ons op via 078 619 21 73 of info@centraalapotheekzwijndrecht.nl.

Spreekuren 
Wilt u graag meer weten over uw geneesmiddel(en), over uw ziektebeeld of over hulpmiddelen? Kom langs of maak een afspraak voor ons spreekuur. In een persoonlijk adviesgesprek vertellen wij u graag meer over uw genees- of hulpmiddelen en beantwoorden wij al uw vragen.

Spreekuur:
Elke maandag van 09:00 tot 10:00 uur. 

U kunt ook een afspraak met ons maken voor een persoonlijk adviesgesprek

Maatwerk 
De apothekers en de assistentes zijn in staat om geneesmiddelen, die niet bij fabrikanten te verkrijgen zijn, zelf te maken. Deze worden dan speciaal voor u bereid, omdat er soms individuele zorg nodig is.

Oogdruppelinstructie 
Wanneer een patiënt voor het eerst een oogdruppel gaat gebruiken, wordt een oogdruppelinstructie aangeboden. In een aparte ruimte wordt u uitgelegd hoe u de oogdruppel hoort toe te dienen. Mocht u niet meer zeker weten of u uw oogdruppel op de juiste wijze gebruikt, dan kunt u ons altijd om een oogdruppelinstructie vragen.

Inhalatie-instructie 
Wanneer een patiënt voor het eerst een geneesmiddel gaat gebruiken dat geïnhaleerd dient te worden, wordt er een inhalatie-instructie aangeboden. In een aparte ruimte oefent de apotheker of de assistente met de patiënt het inhaleren van het medicijn en geeft uitleg over het gebruik en de werking. U kunt ons altijd om een inhalatie-instructie vragen.

Diabetes- testmateriaal 
Ook diabetes-testmateriaal kunt u bij ons verkrijgen. De meest gangbare merken teststrips kunnen wij uit voorraad leveren. Ook kunnen wij u uitleg geven over het gebruik van de meter en dit met u oefenen. Bij de teststrips en injectienaalden krijgt u gratis een afvalcontainer die, wanneer deze vol is, bij ons weer omgeruild kan worden voor een lege.

Incontinentie-artikelen 
Wij kunnen de klanten uitgebreid informeren over het gebruik van incontinentie-artikelen. Dit gebeurt discreet in een aparte ruimte. Van diverse artikelen zijn proefmonsters aanwezig die gratis worden meegegeven. Indien er een machtiging voor vergoeding bij uw verzekering nodig is, wordt dat geregeld.

Wilt u de apotheker spreken? 
Als u een gesprek wilt met één van de apothekers, kunt u het beste (telefonisch) een afspraak maken. Dan weet u zeker dat u hem direct kunt spreken en dat hij voldoende tijd heeft.